Политика за приватност

Кои сме ние?

Веб-сајтот на https://www.rebenefit.bg е сопственост и се одржува од РеБенеФит д.о.о.е.л., со деловно седиште и регистрирана адреса на 109 ул. България, Вертиго Бизнес Тауер, ет. 1404, София, Бугарија, регистрирано во Трговскиот регистар на Агенцијата за регистар под ЕИК 206162139. Доколку РеБенеФит д.о.о.е.л. може да собира или обработува лични податоци преку своите веб-сајтови, РеБенеФит д.о.о.е.л. дејствува како контролер на податоци за обработка на вашите лични податоци собрани на веб-сајтовите. Во оваа Политика за приватност, референциите на “ние”, “нас” или “нашите” значат РеБенеФит д.о.о.е.л. и/или членските фирми кои се дел од РеБенеФит д.о.о.е.л., како што е случајот. Референциите на “вие” и “вашите” се до корисниците на нашите веб-сајтови. Го признаваме значењето на заштитата на вашите лични информации и сме посветени на нивната обработка одговорно и во согласност со применливите закони за заштита на податоци во сите земји во кои работиме. Затоа сме креирале оваа Политика за приватност за да ве информираме како ги собираме, користиме и во спротивно ракуваме со информациите за вас и сите лични информации кои ги доставувате или ги ставате на располагање за нас, или кои ги собираме од вас, кога го користите нашиот веб-сајт и/или преку е-пошта и/или преку било какви настани или сајтови за социјални медиуми како Facebook, Twitter, Messenger, LinkedIn. Кога користиме терминот “лични информации” или “Лични информации” се однесуваме на информации поврзани со вас, кои можат да се користат за лично идентификување на вас (директно или индиректно), како вашето име, е-маил адреса, име на компанија, адреса, телефонски број, CV-ја, резимеа и други информации за вас или за вашата компанија. Лични информации може да вклучуваат и информации за вас кои се достапни на интернет, како од Facebook, LinkedIn, Twitter и Google, или информации достапни јавно кои ги добиваме од услужители.

Информации за децата

Веб-сајтовите не се наменети или целосно ориентирани кон деца под 16 години, и несфатено или несоочувано не собираме или не одржуваме информации за деца под 16 години. Ако верувате дека сме собрале информации за дете под 16 години, ве молиме контактирајте не на info@rebenefit.bg, за да можеме да ги избришеме информациите. Покрај тоа, ја молиме секое дете под возраст од 16 години да не доставува лични информации до нас или да ги користи веб-сајтовите.

Зошто и како собираме и користиме вашите лични информации.

Типови на лични информации кои ги собираме

 • Типовите на информации кои можеме да ги собереме од вас, зависно од тоа како ги користите нашите веб-сајтови или контактирате со нас, вклучуваат:
 • вашето име;
 • вашето презиме;
 • вашата е-пошта;
 • податоци за вашата компанија;
 • вашиот CV, мотивационно писмо или дополнителни поддржувачки документи (портфолио, опис на проекти, поврзани слики итн.) кои сакате да ги обезбедите кога аплицирате за улога во нашата компанија на нашите веб-сајтови или преку е-пошта, настани, социјални медиуми или други веб-сајтови;
 • вашата слика ако одберете да ја обезбедите кога се регистрирате за настан;
 • информации за вашата возраст, пол, образование, академски профил и занимање кои одбирате да ги обезбедите кога учествувате во нашите анкети (“Анкети”) и
 • било кои други информации кои одбирате да ни ги обезбедите кога ги пополнувате контакт формите на нашите веб-сајтови или кога учествувате на нашите настани, учествувате во нашите анкети или кога контактирате со нас преку е-пошта или преку било кои од социјалните медиуми како Facebook, Twitter, Messenger, LinkedIn.


Како собираме информации и како ги користиме вашите лични информации посетителите на нашите веб-страници

При влез на една од нашите веб-страници, ќе собереме информации потребни за работата на веб-страниците и за нас да се придржуваме на безбедносните и правните барања поврзани со работата на нашите веб-страници. Исто така, собираме информации за вашите активности за време на вашата посета како датумот и времето на посетите, страниците кои ги погледнавте, времето поминато на нашите веб-страници, и веб-сајтовите посетени пред нашиот, како и вашата IP адреса и вашиот прелистувач, за да можеме подобро да ги разрешиме вашите барања и да собереме статистики кои ќе ни помогнат да ја подобриме вашата прелистувачка искуство во иднина.

Информации од делот „Контакт форма“ на нашите веб-страници

Можеме да собереме вашите лични информации, кои ќе одберете да ги обезбедите кога ќе ги пополните контакт формите на нашите веб-страници, вклучувајќи го вашиот имејл и име. Оваа лична информација може да ја користиме за да ви одговориме на вашите прашања и/или да обезбедиме услуги и/или информации кои сте ги барале.

Информации од барања преку имејл

Кога ќе не контактирате преку имејл во врска со барање како барање за информации, нарачка на производ или услуга, обезбедување на поддршка, понуда на предлог или учество на настан, ние собираме информации потребни за да одговориме на вашето барање и да можеме да ве контактираме. На пример, ние собираме вашето име и контакт информации и детали за вашето барање. Оваа лична информација може да ја користиме за да ви одговориме на вашите прашања и/или да обезбедиме услуги и/или информации кои сте ги барале. Користиме Транспортен слој на сигурност (TLS) за да енкриптираме и заштитиме интернет и имејл сообраќајот. Ако вашиот имејл сервис не го поддржува TLS, треба да знаете дека сите имејли кои ги испраќаме или примаме можеби нема да бидат заштитени во транзит. Исто така, ќе ги надгледаме сите имејли пратени до нас, вклучувајќи ги прикачени датотеки, за вируси или злонамерен софтвер. Ве молиме имајте на ум дека имате одговорност да се осигурате дека секој имејл кој го испраќате е во рамките на законот.

Анкета

Кога се одлучите да учествувате во анкети, организирани од нас, можете доброволно и по ваша иницијатива да ни обезбедите лични информации, како потребно за нас да собереме точна повратна информација поврзана со неговите запослени или академски иницијативи.

Настани

Кога се регистрирате за и/или учествувате на настан, кампања, анкета, стажирање или друг образовен програм („Тренинг“), ние можеме да собереме дополнителни информации (онлајн или офлајн) поврзани со настанот, кампањата, анкетата или организацијата на Тренингот, и за време на настан, кампања, анкета или Тренинг, како учество во сесии, резултати од анкети, резултати од тестови и/или резултати од испити. Настани/кампањи може да се снимаат, и да се направат групни фотографии. Ние задржуваме право да ги користиме фотографиите за промотивни цели, освен ако не ни изрично известите дека не сакате вашите фотографии да се користат за такви цели или побарате нивно отстранување. Кога ни обезбедите вашите бизнис контакт информации (на пример, со давање на визитка), ние можеме да ги користиме за комуникација со вас исклучиво за бизнис цели.

Претплата на билтен

Ако изберете да се претплатите на нашиот/нашите блог(ови) и/или вести за да добивате известувања за нови статии, вести и информации за нас („Билтен“), ние ќе собираме и користиме лични информации кои ги обезбедувате за време на процесот на претплата за да ви испратиме известувања за нови статии и содржината на статиите по е-пошта.

Вашето согласие за употребата на вашите лични информации за овие цели е опционално. Ако одлучите да не се претплатите на нашиот Билтен за да добивате нови статии, вести и информации, нема да ви испратиме никакви Билтени, но вашето користење на нашите веб-страници ќе остане иначе неафектирано.

Вие имате право да се откажете од примање на Билтени во било кое време. Можете да го направите тоа со користење на „откажи претплата“ опцијата која е вклучена во сите е-пораки. Кога се откажувате, ние ќе ги запишеме вашите захтеви, и откако вашето барање ќе биде процесирано, ќе престанете да добивате е-пораки за нови статии. Можете и понатаму да користите нашите веб-страници откако ќе се откажете од претплатата.

Рекрутација

Во врска со апликација за работа, истражување, регистрација и/или учество во обука, независно дали е огласено на нашите веб-страници или на други начин (на LinkedIn, www.jobs.bg, нашата Facebook страница итн.), можете да ни обезбедите лични информации за вас, вклучувајќи го вашето име, презиме, е-пошта, CV, мотивациско писмо или дополнителна поддржка (портфолио, опис на проекти, поврзани слики итн.), кои одбирате да ги обезбедите кога аплицирате за работа во нашата компанија на нашите веб-страници или преку е-пошта, социјални медиуми или други веб-страници, како и било која друга информација која одбирате да ни ја обезбедите кога ќе пополнувате контакт форма на нашите веб-страници или кога ќе учествувате на нашите настани или кога контактирате преку е-пошта или преку било кој од социјалните медиуми како Facebook, Twitter, Messenger, LinkedIn или било која друга веб-страница. Оваа информација може да ја користиме низ нашите оддели за да ги разгледаме вашите истражувања или да ве разгледаме за цели на вработување. Сите информации кои ги обезбедувате за време на процесот ќе се користат исклучиво за целите на рекрутирање за одговарајната моментално слободна позиција за која сте аплицирале и ќе се чуваат во период од не повеќе од 6 месеци. Ако сте изрично дале согласност – вашите информации ќе се користат и за целите на рекрутирање на персонал за идни слободни позиции за период од 2 години, кои според нас се одговараат за вас во поглед на вашето образование, професионална квалификација и искуство. Ако влеземе во работен однос со вас, поднесените информации ќе се чуваат за целите на обработката на работниот однос во согласност со законските барања. Исто така, можеме да ги користиме информациите кои ги обезбедувате за време на процесот на рекрутирање за да ги исполниме другите законски или регулаторни барања, ако е потребно. Покрај тоа, можете да изберете за целите на рекрутирање, доброволно да обезбедите во вашиот CV лични информации со обем поголем од законскиот минимум за заклучување на работен договор и во такви случаи, бидете информирани дека обезбедувањето на податоци поголеми од законскиот минимум не е задолжително и дека непоставувањето на овие податоци од ваша страна нема негативен влијание на процесот на избор. Бидејќи ги обезбедувате своите лични информации доброволно на основа на согласност, имате право да ја повлечете вашата согласност во било кое време преку испраќање на е-пошта на: security-incident@rebenefit.bg (видете понатаму во делот ВАШИТЕ ПРАВА КАКО СУБЈЕКТ НА ПОДАТОЦИ повеќе информации за вашите права како субјект на податоци). Не ќе споделиме никоја од информациите кои ги обезбедувате за време на процесот на рекрутирање со било кои трети страни за маркетингски цели или да чуваме никои од вашите информации надвор од Европското економско подрачје. Информациите кои ги обезбедувате ќе бидат чувани безбедно од нас и/или нашите процесори на податоци, било во електронски или физички формат. Исто така, можеме да добиеме информации за апликантите за работа од други извори во опсегот на дозволеното од апликативниот закон, како преку вашиот контакт со нас, вклучувајќи ги вашите интеракции со нас или од трети страни како агенции за вработување и други веб-страници на интернет. На пример, можете да изберете да ни обезбедите пристап до одредени лични податоци зачувани од трети страни како социјални медиуми како LinkedIn. Со овластување на нас да имаме пристап до овие информации, се согласувате дека можеме да ги собираме, чуваме и користиме овие информации во согласност со оваа политика.

Луѓе кои контактираат со нас преку социјални медиуми

Исто така, можеме да собираме информации објавени од вас на социјални медиуми ако сте избрале да се поврзете или на друг начин да нè поврзете со сметките на социјални медиуми вклучувајќи ги Facebook и Twitter или ако ни испратите приватна или директна порака преку социјални медиуми. Тие нема да бидат споделени со никакви други организации.

Нашите бизнис цели

Исто така, можеме да го користиме вашиот личен информации за нашите бизнис цели како:

 • водење на записи, статистичка анализа, интерна извештавање и истражувачки цели;
 • осигурување на мрежна и информатичка безбедност;
 • известување за промени на нашите услуги;
 • истражување на било која пријавена жалба;
 • обезбедување на докази во било каква споразум или предвиден спор помеѓу вас и нас;
 • прилагодување на различни аспекти на нашите веб-страници за подобро искуство;
 • домаќинство, одржување и поддршка на работата на нашите веб-страници;
 • за откривање и спречување на измами и други криминални престапи и за управување со ризици;
 • за бизнис и опоравок во случај на катастрофи (на пример, за креирање на резервни копии);
 • за задржување/складирање на документи;
 • за управување на бази на податоци;
 • за заштита на нашите права, имот и/или безбедност, нашиот персонал и другите; и
 • за обезбедување на квалитет на услугите кои ги нудиме на нашите корисници.

Користење на услуги од трети лица и колачиња

Собираме информации поврзани со вашето користење на нашите веб-страници преку употребата на различни технологии. Кога некој ќе го посети една од нашите веб-страници, ние користиме нашите сопствени, како и услуги и технологии на трети лица за да собереме стандардни информации за интернет логови и детали за образецот на понашање на посетителите. Го правиме ова за да дознаеме работи како што се бројот на посетители на различните делови од веб-страниците. Овие информации се обработуваат само на начин кој не ги идентификува никој. Нашите веб-страници користат стандардна технологија наречена “колачиња” и серверски логови за собирање информации за тоа како се користи нашата веб-страница и за да ги запомни вашите предпочитувања. Информациите собрани преку колачиња и серверски логови можат да вклучуваат датум и време на посети, страниците прегледани, времето поминато на нашите веб-страници, и веб-страниците посетени одметну пред нашите, како и вашата IP адреса и прелистувач. Колаче е мал текстуален фајл кој веб-страница го зачувува на вашиот компјутер или мобилен уред кога ќе ја посетите страницата. Овозможува на веб-страницата да ја запомни вашата активност и предпочитувања (како што се најавување, јазик, големина на фонт и други приказни предпочитувања) преку одреден период, така што не мора да ги внесувате повторно секогаш кога ќе се вратите на нашите веб-страници или ќе прелистувате од една страница на друга. Исто така користиме услуга на трети лице, Google Analytics – веб-аналитичка услуга обезбедена од Google, Inc. Не правиме, и не дозволуваме на Google да направи, никакви обиди за дознавање на идентитетите на оние кои ги посетуваат нашите веб-страници. Google Analytics користи колачиња за да ни помогне во анализата на тоа како посетителите ги користат нашите веб-страници. Информациите генерирани од колачињата за вашето користење на веб-страниците, вклучувајќи ја вашата IP адреса, ќе бидат пренесени и зачувани од Google, на неговите сервери. Google ќе ги користи овие информации за целите на проценка на вашето користење на веб-страниците, креирање на извештаи за активност на веб-страницата, и обезбедување на други услуги поврзани со користењето на интернет. Google може исто така да ги предаде овие информации на трети лица кога тоа е потребно според закон, или кога таквите трети лица ги обработуваат информациите во име на Google. Користењето на нашите веб-страници, значи согласност за обработка на податоци за вашата посета од страна на Google на начинот и за целите определени погоре. Ако се одлучите, можете да се исклучите со исклучување на колачињата во поставките за предпочитане во вашиот прелистувач, или со преземање и инсталирање на Google Analytics Opt-out додатокот за прелистувач од https://tools.google.com/dlpage/gaoptout. Сепак, забележете дека тогаш можеби нема да можете да ги искористите сите функции на веб-страниците.

HubSpot е нашиот провајдер на услуги за е-пошта. За да го обезбеди овој сервис, MailChimp обработува е-адреси на посетителите на нашите веб-страници кои се претплатени на нашиот Најавувач. Го користиме за споделување на нашето искуство во преодот низ предизвиците во софтверското инженерство и ИТ сорсингот. Ако сте се претплатиле на нашиот Најавувач, ние периодично ви испраќаме билтени. Можете да го прочитате HubSpot Privacy Policy тука: https://legal.hubspot.com/privacy-policy

Користиме услуга на трети лице за да помогнеме во одржувањето на безбедноста и перформансите на нашите веб-страници. За да го обезбеди овој сервис, тој ги обработува IP адресите на посетителите на нашите веб-страници. Покрај тоа, можеме да го користиме вашиот личен информации за дополнителни специфични цели назначени на моментот на собирањето на страниците на нашите веб-страници. Ако се одлучите да не обезбедите лични информации што ги бара нас, може да не бидеме во можност да ви обезбедиме информации и/или услуги кои ги барате или да ги исполниме целите за кои сме ги барале личните информации. Освен ова, вашата посета на нашите веб-страници нема да биде засегната.

Правен основ за собирање и користење на лични информации

Обработуваме вашите лични информации поврзани со вашата претплата на настани, учество во анкета, обуки, нашиот билтен, вашето користење на контакт формите на нашите веб-страници и во случаи за потреби за рекрутирање, каде што имаме ваша согласност за тоа. Во други случаи, обработуваме вашите лични информации каде што треба да го направиме тоа:

 • за да ги исполниме нашите правни и регулаторни обврски; 
 • за нашите легитимни интереси кои не се засенети од вашите интереси за заштита на податоците или основни права и слободи во:
  • одговор на вашите прашања;
  • обезбедување на услуги и/или информации до вас; и
  • нашите внатрешни бизнис цели, како што е определено во дел 2.8 горе.

Можете да се противставите на обработката базирана на нашите легитимни интереси во било кој момент контактирајќи не на security-incident@rebenefit.bg. Видете и во делот ВАШИТЕ ПРАВА КАКО СУБЈЕКТ НА ПОДАТОЦИ “Правото на противставување”.

Ако сакате да дознаете повеќе за правниот основ врз кој обработуваме вашите лични информации за одредена цел, можете да не контактирате на info@rebenefit.bg.

Зачувување на личните информации

Нашата политика е да ги задржуваме вашите лични информации за времетраење потребно за конкретната цел или цели за кои беа собрани. Сепак, можеме да бидеме обвинети да чуваме некои лични информации подолго време, вземајќи ги во предвид факторите вклучени:

 • правна обврза подложена под применливите закони за зачувување на податоци за одреден период на време; 
 • забрана на прескрипција подложена под применливите закони; 
 • (потенцијални) спорови и 
 • упатства издадени од релевантните органи за заштита на податоци.

Додека продолжуваме да обработуваме вашите лични информации, ќе се осигуриме дека се третираат согласно ова Политика за приватност. Во спротивно, ние безбедно избришуваме вашите информации откако тие не се потребни повеќе.

Имаме строги периоди за задржување на податоци, дефинирани во нашите Интерни правила за заштита на личните податоци. Ако сакате да дознаете колку долго ги задржуваме вашите лични информации за одредена цел, можете да не контактирате на security-incident@rebenefit.bg.

Како и кога споделуваме информации со трети страни?

Некои услуги кои ги обезбедуваме изискваат вклучување на трети страни. Внимателно сме ги избрале овие трети страни и преземено чекори за да се осигураме дека вашите лични информации се адекватно заштитени. Деталите за тоа како ги споделуваме личните информации со трети страни се наведени подолу:

Google Analytics

Нашиот веб-сајт користи Google Analytics, услуга за веб-анализа обезбедена од Google Inc. (“Google”). Google Analytics функционира со користење на колачиња. Колачињата на Google Analytics собираат вашиот IP адрес. Информациите собрани од колачињата на Google Analytics се користат за да се дознае како посетителите ги користат нашите веб-сајтови.

IP адресата која ја испраќа вашиот прелистувач во врска со Google Analytics нема да биде комбинирана од страна на Google со други податоци. Ако така одлучите, можете да се откажете од ова со исклучување на колачињата во поставките на вашето прелистувач, или со преземање и инсталирање на додатокот за исклучување на Google Analytics од http://tools.google.com/dlpage/gaoptout. Ве молиме, забележете дека тогаш можеби немате полна можност за користење на сите функции на веб-сајтовите. Кога би сакале да ги користиме вашите лични информации за нова цел, прво ќе ве известиме за тоа.

Third party service providers

Исто така, ги споделуваме вашите лични информации со нашите даватели на услуги од трети лица, базирани во Европското економско пространство (“EEP”), со кои се ангажираме за обезбедување на поддршка во врска со нашите веб-сајтови за целите на хостирање и одржување на нашите веб-сајтови; обезбедување на складирање на податоци; помош при управувањето на базите на податоци, и за да ни помогнат со соработка на соодветните задачи или процеси.

Исто така, можеме да ги споделиме вашите лични информации со било кој друг трети лице ако сме под законска обврска да ги откриеме или споделиме вашите лични информации за да ги исполниме било кои правни обврски или да ги заштитиме правата, сопството и/или безбедноста на Ре Бенефит ДООЕЛ, нашите вработени или другите; или со било кој друг трети лице за целите на постапување согласно барањата на суд, регулатор или владина агенција, на пример, за да се исполни со претставка за претрага или судска наредба или да се постапи согласно со применлив закон или регулација.

Копчињата за споделување

Копчињата за споделување на нашите веб-сајтови ви овозможуваат да кликнете за споделување на содржината од нашите веб-сајтови на канали за социјални мрежи, како што се Facebook. Ние не ги користиме овие копчиња за споделување на вашите лични информации со провајдери на социјални медиуми. Кога ќе кликнете на копчето за споделување, соодветниот провајдер на социјални мрежи ќе собере лични информации директно од вас. Ве молиме прочитајте го објавувањето за приватност на било кој провајдер на социјални мрежи со кој намерувате да споделите содржина пред да кликнете на соодветното копче за споделување.

Стекнување

Ако нас (или нашите средства) ги преземе друга компанија, било преку спојување, преземање, банкрот или на друг начин, таа компанија ќе добие сите информации собрани од нас на веб-сајтовите. Во тој случај, вие ќе бидете известени путем е-пошта и/или видливо известување на нашите веб-сајтови за било каква промена во сопственоста, употребата на вашите лични информации и изборите што ги имате за вашите лични информации.

Меѓународни трансфери

Некои од третите страни опишани во оваа политика за приватност, кои ни обезбедуваат услуги, може да се базираат во други земји надвор од Европскиот економски простор (ЕЕП). Во случај ние да бидеме задолжени да пренесеме некои лични информации надвор од ЕЕП, ние преземаме сите разумни потребни чекори за да се обезбеди дека вашите лични информации се третираат безбедно и во согласност со оваа Политика за приватност и се применува адекватен ниво на заштита, особено преку спроведување на Европската комисија-одобрени стандардни уговори за заштита на податоци, врзносни корпоративни правила за преноси до обработувачи на податоци, или други соодветни правни механизми за обезбедување на преносот.

Вашите права како субјект на податоци

Следната секција објаснува вашите права.

Правото на информираност

Имате право да ви се обезбеди јасна, транспарентна и лесно разбирлива информација за тоа како го користиме вашиот личен информации и вашите права. Затоа ви обезбедуваме информации во оваа Политика за приватност.

Правото на пристап

Имате право да добиете копија од вашиот личен информации (ако го обработуваме), и одредени други информации (како оние наведени во оваа Политика за приватност) за тоа како се користи. Ова е за да сте информирани и да можете да проверите дали го користиме вашиот информации во согласност со законот за заштита на податоци.

Можеме да одбиеме да обезбедиме информации каде што таквото дејство може да открие лични информации за друга лица или би негативно влијало на правата на друга лица.

Правото на исправка

Можете да не побарате од нас да преземеме разумни мерки за исправка на вашиот личен информации ако е неправилен или непотполен. На пример, ако имаме погрешно име или адреса за вас.

Правото на бришење

Ова исто така е познато како ‘правото на заборав’, и, во едноставни зборови, ви овозможува да барате бришење или отстранување на вашиот личен информации каде нема компромитирачки причина за нас да го продолжиме неговото користење или неговото користење е незаконско. Ова не е општо право на бришење; постојат исклучоци, на пример, каде што имаме правен задолжителеност да го задржиме вашиот личен информации или треба да го користиме вашиот личен информации во одбрана на правен претенц.

Правото на ограничување на обработката

Имате право да ‘блокирате’ или сопрете подоцна употреба на вашите лични информации додека го оценуваме барањето за поправка или како алтернатива за бришење. Кога обработката е ограничена, можеме да ги зачуваме вашите лични информации, но не можеме да ги користиме подоцна. Ги чуваме списоците на лица кои барале дополнителна употреба на нивните лични информации да биде ‘блокирана’ за да се обезбеди дека ограничувањето се почитува во иднина.

Правото на пренос на податоци

Имате право да добиете и да користите одредени лични информации за вашите сопствени цели помеѓу различни организации.

Правото на противставување

Имате право да се противставите на одредени видови на обработка, на основа на вашиот конкретен случај, во секое време, доколку обработката се врши за цели од легитимни интереси што ги преследуваме или од трета страна.

Ќе имаме можност да продолжиме со обработката на вашите лични информации ако можеме да докажеме основи за обработка кои се непресметливо легитимни, а прекршуваат вашите интереси, права и слободи или ако ни е потребно за поставување, вежбање или одбрана на правни тврдења.

Правото на жалба до орган за заштита на податоци

Имате право да поднесете жалба до орган за заштита на податоци за нашето собирање и употреба на вашите лични информации. Контакт детали за органите за заштита на податоци во ЕИП, Швајцарија и одредени земји вон Европа (вклучувајќи ги САД и Канада) се достапни на http://ec.europa.eu/justice/article 29/structure/data-protection-authorities/index_en.htm. Контакт деталите за бугарскиот орган за заштита на податоци (ЦПДП) се достапни на https://www.cpdp.bg/en/index.php?p=pages&aid=6 и се како следи:

Мерки за безбедност

Нашиот веб-сајт е обезбеден на сервери во ЕИП. Имаме прифатено и спроведено безбедносен стандард ISO 27001. Страните за зачувување на информации се на безбедни компјутери во заклучен и сертифициран информативен центар и информациите се енкриптираат каде што е можно. Подлежиме на периодично тестирање на системите и прегледи на нашите безбедносни политики и процедури за да се обезбеди дека нашите системи се безбедни и заштитени. Користиме обемни и комплексни безбедносни технологии за да ги заштитиме вашите податоци и трансмисиите помеѓу вас и нас.

Трансмисиите помеѓу прелистувачите и нашиот веб сервер се имплементираат користејќи Secure Sockets Layer (SSL) технологија. Иако сме презеле овие разумни и соодветни мерки за да се обезбеди дека вашите лични информации се доставуваат и откриваат само во согласност со вашите упатства, бидејќи преносот на информации преку интернет не е целосно безбеден, ние не можеме и не гарантираме безбедност на вашите информации пренесени до нашиот веб-сајт и не можеме и не гарантираме дека личните информации кои ги обезбедувате нема да бидат пресретнати од други и декриптирани.

Конфиденцијалност

Сме свесни дека информациите кои ги обезбедувате можат да бидат конфиденцијални. Ние не ги продаваме, изнајмуваме, дистрибуираме или по друг начин комерцијално ставаме на располагање личните информации на било кој трет лице, освен ако не се споделени со нашите услугодавци за целите поставени во оваа Политика за приватност. Ќе ги одржиме конфиденцијалноста и ќе ги заштитиме вашите информации во согласност со нашата Политика за приватност и сите применливи закони.

Линкови

За да ви овозможиме интеракција со други веб-страници на кои можеби имате сметки (како Facebook и други социјални мрежи) или да се приклучите на заедници на такви страници, можеме да обезбедиме линкови или да вметнеме апликации на трети лица кои ви овозможуваат да се најавите, објавите содржина или да се приклучите на заедници од нашите веб-страници. Исто така, можеме да ви обезбедиме општи линкови до веб-страници кои не се дел од ReBenefit Ltd.

Кога користите тие линкови, ги напуштате веб-страниците и не сме во можност да контролираме како сопствениците на веб-страниците или апликациите на кои се приклучувате ги обработуваат сите информации кои ги собираат за вас, вклучувајќи ги нивните приватни практики и употребата на колачиња.

Оваа Политика за приватност се однесува само на веб-страниците и не управува со активностите на поврзаните веб-страници или апликации. Вашата употреба на овие линкови и апликации подлежи на политиките за приватност на трети лица, и треба да се запознаете со политиките за приватност на веб-страниците на трети лица пред да ги користите линковите или апликациите. Ние не сме одговорни за приватните практики или содржината на другите веб-страници.

Прифаќање на Политиката за приватност

Доколку не сте согласни со условите на оваа Политика за приватност, ве молиме не ни обезбедувајте никакви информации и не користете ги веб-страниците. Со користење на веб-страниците и доброволно обезбедување на информации до нас, се согласувате со нашето собирање и користење на личните информации како што е определено во оваа Политика за приватност.

Ефект на Политиката за приватност и Промени на оваа Политика за приватност

Оваа Политика за приватност не формира договор помеѓу индивидуалецот и нас. Исто така, Политиката за приватност може да биде предмет на промени од време на време. Секогаш кога ќе го промениме нашата Политика за приватност, ќе ја објавиме ажурираната политика на нашите веб-страници.

Ве молиме, редовно проверувајте ја оваа Политика за приватност. Според применливите закони, сите промени ќе влезат веднаш во сила откако ќе објавиме новата Политика за приватност, но каде што веќе сме собрале информации за вас и/или каде што е законски потребно, можеме да преземеме дополнителни чекори за да ве известиме за сите суштински промени на нашата Политика за приватност и можеме да ви побараме да се согласите со овие промени.

Сепак, ве молиме бидете сигурни дека ако оваа Политика за приватност се промени во иднина, нема да ги користиме личните информации кои сте ни обезбедиле под оваа Политика за приватност на начин кој е суштински несогласен со оваа Политика за приватност, без вашата претходна согласност.

Контактирајте не

Ако имате прашање за оваа Политика за приватност или за нашиот начин на постапување со вашите лични информации, можете да испратите е-пошта на security-incident@rebenefit.bg. Ако повеќе не сакате да примате е-пошти за новости од нас, ве молиме следете ги упатствата за отпишување вклучени во секоја е-пошта. Ако повеќе не сакате да примате е-пошти за слободни позиции од нас, ве молиме испратете е-пошта на security-incident@rebenefit.bg.

Ако сакате да барате дополнителни информации или да ги исполните било кои од горенаведените права, или ако не сте задоволни од тоа како сме постапиле со вашите лични информации, контактирајте не тука: security-incident@rebenefit.bg. Ве молиме обезбедете што е можно повеќе информации за да ни помогнете да ја идентификуваме информацијата за која барате, акцијата за која сакате да се преземе и зошто верувате дека треба да се преземе таа акција.

Ако не сте задоволни од нашиот одговор на вашата жалба или верувате дека нашето обработување на вашите лични информации не се согласува со законот за заштита на податоците, можете да поднесете жалба на соодветниот орган за заштита на податоци на ЕУ каде што се наоѓате. Контактите за секој орган за заштита на податоци на ЕУ може да ги најдете тука: http://ec.europa.eu/justice/article-29/structure/data-protection-authorities/index_en.htm. Контактите на бугарскиот орган за заштита на податоци (КПДП) се достапни на https://www.cpdp.bg/en/index.php?p=pages&aid=6 и се следни:

Оваа Политика за приватност стапи на сила на 17 јануари 2023.